Hiusten pikapuhdistus

Tämän jutun tarkoituksena ei ole kannustaa ihmisiä huonontamaan henkilökohtaista hygieniaansa, mutta on jokunen syy olla pesemättä hiuksia heti kun ne hiemankin likaantuvat. Katsokaa nyt, keksin monta: 1) brutaalit työaamut, jolloin jokainen ylimääräinen nukuttu minuutti on kallisarvoinen (eli käytännössä jokainen työaamu) 2) brutaalit työaamut, jolloin nukkuu pommiin 3) festarit 4) suunnitellun kotonarötväämisillan vaihtuminen yhtäkkiä juhlimiseen tai muuhun sosiaaliseen toimintaan 5) pesuvälien tietoinen harventamisyritys hiuspohjan liiallisen rasvoittumisen vuoksi 6) punaiseksi värjätty tukka, joka on monelle haastava väri ylläpidettäväksi 7) mikä tahansa äkillinen tilanne, joka muuttaa alkuperäisen ”nääääääh mä pesen tukan vasta huomenna” -suunnitelman.

.

.

Onneksi meidän laiskojen, kiireisten ja suunnitelmiaan vaihtavien ihmisten iloksi on keksitty kuivashampoot. (Okei oikeasti en koskaan vaihda suunniteltua kotirötväysiltaa mihinkään pippalointiin, mutta joku nuorempi ja aktiivisempi saattaisi kyllä.)

Olen volyyminkaipuussani ja pesuvälien harvennusyrityksissäni suihkinut läpi lukuisia hiuspuuteri- ja kuivashampoopurkkeja. Spraymalliset hiuspuuterit ja kuivashampoot harvoin eroavat toisistaan merkittävästi; yleensä molemmat antavat tekstuuria tukkaan eivätkä puhdista rasvaista hiuspohjaa mainittavasti. Mielelläni otin kokeiluun Bombónista saamani uusimman kokelaan, Keune Blendin Volume -sarjan Instant Refreshing -kuivashampoon (tsiisus näitten nimien kanssa).

.

.

Hämmentyneenä voin kertoa, että kyseessä on aine joka toimii päinvastoin kuin kuivashampoot keskimäärin: rakennetta hiuksiin ei merkittävästi tule, mutta sen sijaan aine maskeeraa rasvoittunutta hiusta vallan mainiosti. Käyttöohjeen mukaan kuivashampoota suihkutetaan hiusten juureen, annetaan vaikuttaa pari minuuttia ja sen jälkeen harjataan hiukset. Toimii. Ei tämä tietenkään oikeaa shampoopesua voita, mutta sitä tuskin kukaan odottaakaan. Kuivashampoolla saa kuitenkin kätevästi huijattua hiukset puhtaamman näköisiksi ja samalla myös helpommin muotoiltaviksi.

.

.

Blendin kuivashampoon tuoksu on melko voimakas ja jää hiuksiin tehokkaasti (onneksi, koska kukaan tuskin haluaa tuoksahtaa päänahalle). Miehen kommentti on joka kerta käytön yhteydessä ollut ”sä haiset taas ihan teinitytölle”. Onko tuo nyt sitten positiivinen asia vai ei riippuu varmaankin tuoksumieltymyksistä. Minun nenääni tuoksussa on jotakin unisex-tyyppistä vivahdetta, jossa sekoittuu feminiinistä vaniljaa ja maskuliinista….jotakin. En osaa poimia miehekkäälle tuoksuvivahteelle nimeä. Kokonaisuudessaan tuoksu on makea muttei tunkkainen, sellainen talveen sopiva. Pullo on riittoisa, eikä omassa käytössäni ole juurikaan muutamassa kuukaudessa keventynyt.

Instant Refreshing -kuivashampoon hinta Bombónissa on 22 e/150 ml pullo.

Tämän postauksen myötä toivotan lukijoille ja Bombónin asiakkaille onnellista uutta vuotta 2014!

-Emma / Wasting Lifestyle

Tuote saatu Bombónista arvioitavaksi. Mielipiteet ovat vankkumattomia ja omiani. 

Bookmark the permalink.

3 Responses to Hiusten pikapuhdistus

 1. Dimavarien says:

  Voisi oll aihan mielenkiintoinen testattavaksi, itekin suihkutellut aika monta kuivashampoota tyhjäksi. Toisaalta parhaaksi tähän mennessä toimineista itsellä noussut vauvan talkki, joka poistaa rasvaisuuden kyllä tehokkaasti ja lähtee kampaamalla. Ja haju ei ole yhtä tyrmäävä, kuin kuivashampoissa ja on halpaa kuin mikä.

  • Emma says:

   Mua vaan ärsyttää se jauhomaisen aineen pöllyttely 😀 Blendillä on jauhemainen hiuspuuteri joka on ihan sairaan hyvä, mutta jos se olis spraymuodossa, tykkäisin vielä enemmän 🙂

 2. Phairut says:

  Itse ke4yte4n kuivashampoota piihatsiun hiuksiin. Hiukseni rasvoittuvat helposti, joten ne pite4e4 peste4 joka aamu, mike4li haluan pite4e4 ne auki. Mutta kun laitan kuivashampoota ff6f6nauksen je4lkeen piihatsiun hiuksiin (tyveen), niin kampaus pysyy tuuheampana ja raikkaampana koko pe4ive4n. Ja hiukset ovat seuraavana aamuna puhtaammat kuin tavallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *