MICROBLADING – täydellisten kulmien resepti

Microblading-kulmat ovat nousseet lyhyessä ajassa suureen suosioon. Monet varmasti miettivät sattuuko niiden laitto, kauanko tulos pysyy ja kannattaako niistä maksaa.

Microblading tarkoittaa ihoon viiltämällä pigmentoituja kulmakarvoja. Tämä pigmentointimenetelmä on vallannut tämän hetken kauneusmarkkinat. Microbladingin tarkoitus on tehdä asiakkaalle luonnolliset, tasapainoiset ja kestävät kulmakarvat.

Monet ihmiset ovat kokeneet 2000-luvun taitteen, jolloin kulmamuoti oli ohut ja viivamainen. Ohuiden kulmakarvojen trendi ei kuitenkaan kestänyt kauaa ja nykyisin kulmat halutaan säilyttää paksuina ja luonnollisina. Valitettavaa on, että jos kulmia on vuosia nyppinyt ohuiksi viivoiksi, eivät ne enää tänä päivänä kasva paksuina ja täyteläisinä. Monilla kuluukin aamuisin päivämeikkiä tehdessä eniten aikaa juuri kulmakarvojen piirtämiseen. Kulmakarvat ovat usein myös hyvin erinäköiset keskenään. Tämä on toki luonnollista, koska jo kasvojen luusto aiheuttaa sen, että kasvojen puoliskot ovat keskenään usein hyvinkin epäsymmetrisiä.

Microbading auttaa juuri näihin asioihin. Microbladingillä ”piirretään ihoon lisää karvoja”, joten sen avulla on erittäin helppo muokata kulmien muotoa, esimerkiksi paksummaksi tai keskenään symmetrisemmäksi. Microbladingin lopputulos on luonnollisempi kuin klassisen vanhanaikaisen kestopigmentoinnin.

Mitä ottaa huomioon ennen microbladingia?

Ennen microblading toimenpidettä asiakas saa aina luettavakseen hoito-ohjeet. On muutamia seikkoja, joita tulee ottaa huomioon ennen toimenpiteeseen tuloa.

Ennen Microbading toimenpidettä on hyvä välttää kulmien nyppimistä. Monia tuotteita suositellaan vähentämään vuorokautta ennen toimenpidettä, koska ne voivat lisätä verenvuotoa operaation aikana. Tällaisia aineita ovat muun muassa verta ohentavat lääkkeet (aspiriini), omega-3 öljy valmisteet, alkoholi, kahvi ja tupakka. Iholle ei myöskään suositella tehtävän voimakkaita kemiallisia kuorintoja tai pistoshoitoja 2 viikkoa ennen toimenpidettä.

Asiakkaan tulee noudattaa saamiaan hoito-ohjeita. On tärkeää huomioida myös, että esimerkiksi raskaana oleville tai verenohennus lääkitystä käyttäville operaatiota ei suositella ollenkaan. Terveydentila kartoitus tehdään huolellisesti ennen toimenpiteen aloittamista.

Sitten toimenpiteeseen!

Asiakas kirjoittaa yleisen sopimuslomakkeen, jossa hänelle vielä kerrotaan toimenpiteen kulku ja siihen vaikuttavat tekijät. Kun sopimukset on käyty läpi, ja todettu ettei microbladingin tekemiselle ole estettä, ohjataan asiakas hoitopetiin.

Microbladingissa lähdetään liikkeelle asiakkaan toiveiden selvittämisellä. Asiakas saa kertoa toiveensa kulmien sävystä ja mallista. On tärkeää ilmaista selvästi, millaista lopputulosta hakee, jolloin tekijän on helppo lähteä tekemään juuri asiakkaalle sopivimpia kulmia. Toiveet kuultuaan tekijä piirtää kulmakynällä ja mittaustyökalulla kulmiin juuri asiakkaalle ideaalin muodon. Mittaustyökalulla kulmista mitataan molemmista 6 eri pistettä, joiden avulla on helppo saada kulmista yhtenevät. Kulmista ei juuri koskaan saada keskenään täysin identtisiä, vaan tarkoitus on löytää yksilöllinen, juuri kyseisen asiakkaan kasvoille täydellisesti sopiva malli.

”On hyvä muistaa, että kulmakarvat eivät ole kaksoset vaan sisarukset keskenään! ”

Kun asiakas on saanut nähdä, miltä kulmat suunnilleen tulevat näyttämään, ja hyväksynyt ehdotuksen, aletaan hommiin. Asiakas saa halutessaan nähdä terän, jolla microbading tehdään. Terä näyttää suhteellisen harmittomalta.

Lähes kivuttomat kulmat

”Monet asiakkaat pelkäävät sattuuko toimenpide. Kaikkien asiakkaiden kohdalla pelko on kuitenkin osoittautunut turhaksi.”

Ensimmäinen kierros tehdään aina ilman puudutusta. Syitä tähän on useita. Käytettävä puuduteaine toimii vain haavassa, jolloin ihon pinnan tulee olla rikki. Lisäksi puuduteaine voi hieman turvottaa kulmia tai rentouttaa kulmalihaksia, joka voisi aiheuttaa linjojen päätyvän keskenään eri tasoihin. Ensimmäinen kierros ei niinkään satu vaan tuntuu ennemmin inhottavan raapivalta. Karvoja ”viillettäessä” ihoon, kuuluu raapiva ääni, joka monista tuntuu pahemmalta, kuin itse terän koskettama liike iholla.

”Toimenpide ei toki ole mikään rentouttavin spa- hoito. Monet kokevat jopa kulmakarvojen nyppimisen tai mekaanisen ihonpuhdistuksen kivuliaampana.”

Ensimmäisen kierroksen jälkeen viiltoihin levitetään väriä ja puuduteaine. Puuduteaineen laiton jälkeen ei asiakas tunne juuri mitään. Viillot vahvistetaan useita kertoja, joiden välissä kulmiin levitetään aina vaikuttamaan puuduteainetta. Toki on eroja, miten ihmiset reagoivat puuduteaineisiin, toiset ovat herkempiä puutumaan kuin toiset.

”Yleensä puuduteaine toimii asiakkailla oikein hyvin ja muutama asiakas on saattanut melkein, jopa torkahdella kulmien laiton loppuvaiheessa, koska eivät enää tunne mitään.”

Kehuja ja kutinaa

Heti operaation jälkeen iho kulmien ympärillä punoittaa hieman, mutta punoitus laskee nopeasti. Kulmien sävy tummuu laittopäivän ajan vielä entisestään. Tätä ei kannata pelästyä, koska muutamien ensimmäisten päivien jälkeen kulmat alkavat haalistumaan ja ne haalistuvat noin 40%. Heti operaation jälkeen peilissä näkyvä tulos ei siis ole lopullinen: viikkojen kuluessa väri haalenee ja linjat pehmenevät. Normaali iho paranee ja uudistuu jo parissa viikossa. Microbladingin jälkeen lopullinen paraneminen kudostasolla kestää hieman kauemmin. Kulmat saavat lopullisen sävynsä noin kuukaudessa.

Ensimmäisen viikon ajan kulmat voivat olla tummemmat, tai hieman läikikkään näköiset, koska niihin voi muodostua rupea. Kulmiin tulee levittää kookosöljyä 10 päivän ajan aamuin ja illoin, jolloin iho pysyy mahdollisimman joustavana ja mahdollinen rupi pehmeänä.

Ensimmäinen viikko on oikeastaan ainoa ärsyttävä hetki prosessissa. Ensimmäisen viikon ajan tummempia kulmia voikin kompensoida, vaikka tummemmalla silmämeikillä 😊

Arpeutuva iho voi kutittaa jonkin verran, mutta kulmia ei saa missään nimessä raapia. Kulmien päälle muodostunutta mahdollista rupea ei saa raapia pois, koska se voi vaikuttaa pigmentin pysymiseen ihossa.  Kutina lakkaa ja kulmat paranevat ulkoisesti yleensä noin 10 päivässä. Tämän jälkeen voi lopettaa myös kookosöljyn käytön. Toki kutina ja paranemisnopeus riippuu ihon kudoksesta ja voi olla hyvinkin yksilöllistä.

Noin kuukauden kuluttua operaatiosta kulmiin tehdään vahvistus, eli käytännössä sama homma uusiksi. Tässä kohtaa voi vielä halutessaan säädellä sävyä tai muotoa. Ensimmäinen laittokerta tehdäänkin usein hieman vaaleammalla sävyllä, koska kulmia voi aina tummentaa vahvistuksessa, asiakkaan niin halutessa.

Ennen vahvistuskertaa kulmat voiva haalistua, hieman epätasaisesti ja kulmien kesken voi olla nähtävissä epäsymmetriaa. Tätä ei kannata säikähtää, koska kulmat ovat virallisesti valmiit vasta ensimmäisen vahvistuksen jälkeen. Vahvistus ei myöskään ole pakollinen, jos asiakas ei sitä itse halua.

Koska uusiksi?

Microblading-tekniikalla tehdyt kulmat kestävät noin vuoden. Todella kuivalla tai todella rasvaisella iholla ne saattavat haalistua hieman nopeammin. Jos tulosta haluaa ylläpitää, voidaan kulmat vahvistaa uudelleen noin puolen vuoden – vuoden päästä, kun kulmissa on vielä väriä ja muotoa jäljellä

 

No entäs se turvallisuus?

Viillot tehdään ihon pintakerroksen alaosaan luonnollisella väriaineella, joka ei sisällä raskasmetalleja. Moni asiakas, joka ei voi allergian takia värjätä hiuksiaan voi ottaa microblading kulmat, eikä saa niistä reaktiota. Yleisin hiusväri allergiaa aiheuttava aine on PPD eli parafenyleenidiamiini, eikä tätä väriainetta ole pigmentointiväreissä.

 

 

 

Microblading ajanvaraukseen pääset tästä!

Parturikampaamo Bombón, Elina Kotinoja, certificate 740835

 

 

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.