Hiusvärin ylläpito

Minulla on lähes kaikki punatukkaisen ihmisen ulkonäölliset piirteet: pisamia on vaikka muille jakaa käsivarsia myöten, iho on vaalea ja punakka, palan uskomattoman nopeasti auringossa ja ripset ja kulmakarvat ovat liki valkoiset. Luonnekin on kuin Pikku Myyllä. Jostain syystä syntymälahjoihin ei kuitenkaan punaista hiusten väriä kuulunut, joten parikymppisestä lähtien olen hakenut sen purkista. Muutaman kerran olen ottanut sivuaskeleen ruskeaa ja lähes mustaakin kohti, mutta aina olen punaisen äärelle palannut. Punaisessa hiusvärissä on vain kaksi miinuspuolta: kun sitä haluaa pitää, se ei pysy, ja kun siitä haluaa päästä eroon, se ei lähde. Noin niinkuin karrikoidusti. Nyt ollaan vielä siinä vaiheessa että haluan ihanan kuparipigmenttini pysyvän, joten värin ylläpitoon on kiinnitettävä ehkä keskimääräistä enemmän huomiota.

.

.

Keunen värjättyjen hiusten shampoo ja hoitoaine ovat kuuluneet vakkarituotteisiini jo useamman pullollisen verran. Ensimmäiset kappaleeni sain kokeiluun blogia varten ja seuraavat olen ostanut itse. Color Care -sarjan pakkaus noudattaa Keunen tuttua, särmikästä linjaa, ja väriä suojaavan tuotesarjan erottaa pinkistä raidasta.

.

.

Color Caret tuoksuvat makean kukkaiselle ja hieman vaniljaisellekin. Olen käyttänyt näitä niin kauan, että piti ihan erikseen mennä pulloja nuuhkimaan, tuoksuun kun on jo niin tottunut. Tuoksu on sillä tavalla neutraali ja raikas, ettei se koko päiväksi jää nenään asumaan. Shampoo ei ole kuivattanut mun herkkää päänahkaa, mutta tuotteet eivät myöskään tee mun hiuksista niin liukkaita, että ne menisivät aivan päätä myöten pesun jälkeen. Kaikin puolin siis minun tarpeisiini sopivat väriä suojaavat tuotteet.

Värisävyn muututtua nyt vaaleaksi kupariksi olen ottanut käyttöön myös sävyttävän erikoishoidon. Cutrin Professionalin Reflection-sarjan Copper Treatment on sävyttävä hoitoaine, joka kirkastaa ja elävöittää hiusvärin. Copper-sävy sopii myös aidoille punapäille, jotka haluavat syventää omaa hiusväriään.

.

.

Copper Treatmentia käytetään kuten tavallista hoitoainetta, joskin vaikutusaika on pidempi, 5-15 minuuttia. Aine on tummanpunaista, mutta älkää sitä säikähtäkö. Copper ei ole koskaan mun käytössä värjännyt käsien ihoa saati suihkun kaakeleita, joten oikein käyttäjäystävällisestä tuotteesta on kyse. En ole kertaakaan levittänyt Copperia tiheän kamman avulla tai muutenkaan erityisen huolellisesti, mutta lopputulos on silti ollut aina tasainen. Eihän tämä tietenkään mikään suoraväri ole, mutta eron huomaa käytön jälkeen ihan selvästi. Olen käyttänyt Copperia keskimäärin kerran viikossa ja väri pysyy sen avulla kyllä mukavan kirkkaana. Sävyvaihtoehtojahan näissä Cutrinin sävyttävissä erikoishoidoissa on runsaasti, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva.

.

.

Kommenttiboksi on auki, joten jos teillä on hyviä vinkkejä hiusvärin ylläpitoon, jakakaa niitä ihmeessä!

Mukavaa viikkoa ja kiitos käynnistä!

-Emma / Wasting Lifestyle

(Cutrinin Copper saatu.) 

Tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.