Less Is More

Heippa pitkästä aikaa! Arvonnan ja tämän postauksen välissä on ollut muunmuassa ulkomaanmatka, työpaikan muutto ja sukulointia, siinä tekosyyni blogitauolle : ) Tänään arviossa luonnonkosmetiikkaa merkiltä Less Is More. Kyseessä on itävaltalainen hiustuotesarja, jonka valikoimasta löytyy niin pesu- kuin muotoilutuotteitakin. Karkkipäivä-blogin Sanni kartoittikin valikoimaa omassa postauksessaan. Minä sain Bombónista testiin Aloe Mint Volume -shampoon sekä Lindengloss-hoitoaineen.

Less Is More

Less Is More

Less Is Moren tuotteet ovat täysin biohajoavia ja tehty luonnonmukaisista raaka-aineista. Itse oon tähän saakka suosinut pelkästään teollisia hiustuotteita, ignorantti kun olen, joten kovin runsaasti mulla ei vertailupohjaa luonnontuotteisiin ole. Toisaalta harvalla luonnontuotebrändillä onkaan näin laajaa ammattilaistuotesarjaa, siinä mielessä Less Is More on uranuurtaja.

.

.

Luonnonkosmetiikalle tyypillisesti Less Is Moren tuotteitakin saa käyttää tavallista reilumpia määriä, jotta pääsee kunnolliseen pesutulokseen. Erityisen riittoisiksi näitä ei siis voi kehua. Teollisille kumppaneilleen nämä kyllä pesutuloksessa pärjäävät ongelmitta. Aloe Mint -shampoo antaa rakennetta hiuksiin siinä missä vaikkapa Keunen Blenditkin, peseminen vain tuntuu hassulta kun shampoo ei vaahtoa samalla tavalla kuin ns. tavalliset shampoot. Koostumus on mukavan jämäkkä ja paksu. Aloe Mintin tuoksu on aika päräyttävä, pesun jälkeen koko kylpyhuone tuoksuu eukalyptukselta, mintulta ja yrteiltä ja tuoksu jää hiuksiin suhteellisen pitkäksi aikaa. Epämiellyttävä haju se ei sinänsä ole, mutta todella vahva kylläkin. Tulee mieleen eukalyptus-saunatuoksut ja flunssalääkkeet.

Aloe Mint Volume

Aloe Mint Volume

Shampoossa ei ole silikoneja ja muita silottavia ainesosia, minkä kyllä pesun yhteydessä huomaa. Hiukset tuntuvat takkuuntuvan pelkästä pesusta ja odottavat hoitoainetta kuin eskimo kevättä. Mun testaama Lindengloss -hoitoaine on tarkoitettu värikäsitellyille ja rasittuneille hiuksille. Koostumus on vielä tiukempi kuin shampoossa, ja tuoksu on huomattavasti miedompi. Siitä tulee mieleen pellava tai…tuoksuuko siemenet? Jos tuoksuu, ne tuoksuvat tälle. Joka tapauksessa, tuoksu on ihan miellyttävä ja sopivan pehmeä.

Lindengloss

Lindengloss

Lindengloss ei ole mun hiuslaadulle ihan omiaan, tarvitsisin vähän selvittävämmän hoitoaineen. Liukkaammalle hiuskuontalolle Lindengloss sopisi varmasti paremmin, mun tukka jää tällä aika pörröiseksi. Sähköisyys on kuitenkin pysynyt Lindenglossilla poissa eikä hoitoaine latista hiusta ollenkaan.

.

.

Summa summarum: molemmat tuotteet ovat laadultaan hyviä, mutta eivät erityisen riittoisia. Se on ehkä hinta jonka luonnonmukaisista ainesosista joutuu maksamaan. Tuoksu varmasti jakaa mielipiteitä – karkkituoksuja näistä tuotteista ei löydy, mutta luonnollisia, aitoja tuoksuja kyllä.

.

.

Aloe Mintiä voisin tuoksun voimakkuudesta huolimatta ostaa toisenkin pullon, mutta Lindenglossin vaihtaisin hoitavampaan, mun hiuksille sopivampaan tuotteeseen. Kokonaisuudessaan aivan rohkaiseva kokemus luonnonkosmetiikan parissa, ehkä nyt viimein uskon ettei luonnontuotteet tehossa yhtään teollisille tuotteille häviä.

– Emma / Wasting Lifestyle

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.