Naamaa hapottamassa

Bombónin kauneushoitolapuoli on ollut mulle aikaisemmin täysin vieras, sillä olen vieraillut vain rakennekynsipuolella geelikynsikoulutuksessa sekä tietenkin Outin penkissä kampaamoasioissa. Kysyttäessä mitä hoitoa haluaisin käydä testaamassa, ehdotin uhkarohkeasti “mitä tahansa naamanräjäytystä”. Niinpä mulle varattiin aika Nimue-hapotushoitoon, ja poistuin paikalta lievästi järkyttyneenä. Mielessä oli kuva tosi-tv -sarjoissa nähdyistä kemiallisista kasvojen kuorinnoista, joiden uhrit näyttivät lähinnä ydinjätteelle altistuneilta. Kuvittelin joutuvani parantelemaan henkisiä ja fyysisiä traumojani ainakin viikonlopun verran kotona pimeässä huoneessa. Onneksi pelko osoittautui turhaksi.

IMG_8050

Syy naamanräjäytystoiveeseen löytyy mun oikuttelevasta ihosta. Kasvojen iho on kirjava, herkkä, punainen, pisamainen mutta silti kalpea. T-alueelle tulee näppylöitä milloin mistäkin syystä, ja kokonaisuudessaan iho on kuiva. Oo siinä sitten jonakin. Olen myös hävettävän laiska käymään kosmetologilla, edellisestä käynnistä on tainnut vierähtää aikaa ainakin viisi vuotta. Hups.

Ihon uudistamiseen ja kirkastamiseen tarkoitettu hapotushoito, Nimue Active Rejuvenation Treatment, toteutettiin nimensä mukaisesti Nimuen tuotteilla. Tuotesarja on kosmeseutikaalinen, mikä viittaa ihon omien toimintojen tukemiseen ja elvyttämiseen sekä ihon uusiutumisen edistämiseen. Nimuen iholuokituksesta ei löydy perinteisiä sekaiho/kuiva iho/rasvoittuva iho -määritelmiä, vaan ihotyypit on jaettu ympäristötekijöiden vaurioittamaan, ylipigmentoituneeseen, ongelmaihoon ja herkistyneeseen ihoon. Lisää aiheesta voit lukea Nimuen nettisivuilta.

IMG_8049Koska Nimuen tuotteet on kasviperäisiä ja/tai bioteknologisesti tuotettuja (mitä ikinä se nyt tarkoittaakaan), tehtiin hapotushoitokin hedelmähapolla. Hoitoon kuuluu ihon puhdistus, kuorinta, hapotus ja lopuksi rauhoittava naamio ja voide. Tuotteet olivat varsin miedon tuoksuisia tai jopa tuoksuttomia, ja niistä puuttui luonnonkosmetiikalle tyypillinen yrttimäinen löyhkä. En pidä ko. tuoksusta, joten kuvaus on asenteellinen. (EDIT: Nimue ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta osa tuotteista on kasviperäisiä, minkä vuoksi sain heti mielikuvan yrttilöyhkästä.) Puhdistusosio oli varsin rentouttava, mikäs siinä viltin alla makoillessa lämpimän höyryn hivellessä laajentuneita ihohuokosiani. Plussaa siitä, että hoitohuoneessa ei soinut panhuilumusiikki tai muukaan “rentouttava” pilipalipimputus, mikä tuntui johonkin maailmanaikaan olevan kosmetologien perisynti. Ihon mekaaninen puhdistus sen sijaan oli ihan yhtä kivuliasta kuin aina ennenkin, mutta jotain sadistista mielihyvää siitä aina saa, kun tietää mustapäiden ja muiden ällöttävyyksien saavan kyytiä.

Mulla oli monta kuvaa hoidon eri vaiheista, mutta koska näytän jokaisessa kuvassa ihan ruumiilta joka odottaa kärräystä krematorioon, saatte sen sijaan kuvan purkeista.

IMG_8047Noin. Kivat purkit.

Hapotusosuus oli paljon miellyttävämpi kuin mitä nimi antaa olettaa. Happo tuntui lähinnä pieneltä kihelmöinniltä siellä täällä. Mun iho oli tosin hoidon aikaan melko hyvässä kunnossa, ja Katin mukaan huonompikuntoisella iholla hapotus tuntuu voimakkaammin. Rauhoittava naamio toimi nimensä mukaisesti, eikä mitään ikävää tunnetta iholle jäänyt.

IMG_8068Hapotushoito on tarkoitettu tehtäväksi sarjahoitona, mutta yksittäinenkin kerta kirkastaa ihoa. Täytyy sanoa että yllätyin siitä, ettei hoidon jälkeen iho ollutkaan riemunkirjava tai punainen, vaan itseasiassa tämä herkkä ja kaikesta nokkiinsa ottava ihoni oli paljon vähemmän punoittava kuin yleensä. Voisin jopa käyttää sanaa kuulas. Kati varoitteli, että muutama päivä hoidon jälkeen iholle saattaa nousta näppyjä, kun loput epäpuhtaudet puskevat pintaan. Itse en kuitenkaan moista vaikutusta havainnut, vaan iho pysyi rauhallisena. Kelpo rumuudenhoitoa, etten sanoisi.

-Emma / Wasting Lifestyle

Uudistava hapotushoito Bombónissa 68 €, hapotushoito ihonpuhdistuksella 79 €, ja kuuden kerran sarjahoitona 340 €. 

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.