Olaplex

Olaplex, se maaginen sana. Olaplex-hoito tuntuu olevan kaikkien huulilla tänä keväänä ja blogeissa siitä on kirjoiteltu todella ylistävään sävyyn. Maallikkokuvaus Olaplex-käsittelystä on se, että kyseessä on hiusten kuntoa parantava ja vaurioita korjaava aine, jota voidaan käyttää yksinään tai yhdistettynä normaalisti hiusta kuluttaviin hoitoihin, kuten vaalennus tai permanentti. Valmistaja kertoo tuotteesta näin: “Olaplex hoitaa ja korjaa hiuksen kuitukerroksen rakennetta ainutlaatuisen tekniikan avulla. Olaplex perustuu keksintöön, joka estää hiuksen rikkisiltoja katkeamasta käsittelyn yhteydessä ja samalla korjaa jo katkenneita rikkisiltoja. Olaplex estää vahingoittumista, korjaa jo syntyneitä vaurioita ja vahvistaa hiuksia.” Käsittääkseni aikaisemmin markkinoilla ei ole ollut mitään mikä olisi tällä tavalla korjannut hiusta, joten en ihmettele hypeä tuotteen ympärillä. Olaplex mahdollistaa rajujakin vaalennuksia sellaisiin hiuksiin, jotka muuten eivät vaalennusta kestäisi.

Olen aikaisemminkin maininnut mun hiusvärin vuosikellosta: talvella haluan tummaa, keväällä vähän vaaleampaa, kesällä vaaleaa, syksyllä vähän tummempaa ja niin edelleen. Sävymaailma on pysynyt pitkälti punaisissa sävyissä, mutta lähes mustassakin olen käynyt. Mun hiusten kunto ei ole huonoin mahdollinen, mutta ei niinkään hyvä, että sitä uskaltaisi hirveästi vaalentaa. Nyt kun jälleen kerran tahdoin vaaleaa kultakuparia mun huomattavasti tummempiin, lähes mahonginpunaisiin hiuksiin, päätettiin käyttää Olaplexia apuna.

bombon_olaplex-2

.

Hiusten sävy on oikeasti oranssimpi kuin kuvissa, sillä kuvat on otettu ilta-auringossa ja siksi tukka näyttää punaisemmalta kuin onkaan. Joka tapauksessa, ihan tavoitteeseen ei vielä päästy, mutta monta astetta vaaleammaksi kuitenkin. Mun päänahka on tosi kuiva nyt (atooppisen ihon riemuja) ja siksi vaalennus vähän kirveli, joten pidettiin ainetta vähän normaalia vähemmän aikaa päässä. Muistakaa siis käyttää ennen vaalennusta päänahkaa hoitavia shampoita, jos ihonne on yhtä kuiva kuin mulla.

.

.

Olaplex-vaalennuksen jälkeen hiukset oli kyllä ihan uskomattoman tuntuiset. Liukkaat ja sileät, mutta silti tuuheat ja vahvat. Ja se kiilto, se oli mieletön! Sekin yllätti, kuinka pitkään hiukset pysyivät puhtaina Olaplex-käsittelyn jälkeen. Suoritin pienen ihmiskokeen ja olin pesemättä hiuksiani neljä päivää (normaali pesuväli on vähintään joka toinen päivä), eikä hiukset olleet kovinkaan likaiset edes neljäntenä päivänä, mutta halusin vain päästä juhannussaunaan 😀

.

.

Olaplexin teho ei valu ensimmäisen pesun myötä viemäriin, ja mulla ainakin hiukset tuntuu edelleen erityisen hyväkuntoisilta vaikka kampaajakäynnistä on jo reilut kaksi viikkoa. Myös pesuväli on edelleen pidempi kuin ennen Olaplex-käsittelyä, vaikken enää ihan siihen neljään päivään pääsekään. Kotiin voi tulosten pidempiaikaisuuden varmistamiseksi kyllä ostaa myös Olaplex-hoitoaineen. Käsittelyn voi tehdä myös erikseen ihan ilman vaalennusprojektejakin ja silloin hoito maksaa 50 euroa. Vaalennuksen, värjäyksen, permiksen ym. käsittelyn yhteydessä Olaplex tuo hintaan lisää parikymppiä. Jos hiuksesi ovat huonossa kunnossa tai haluat tehdä ison vaalennuksen, lisähinta ihan ehdottomasti kannattaa maksaa. Minä koitan nyt hoitaa päänahkaani parempaan kuntoon ja jatkaa vaalennusprojektin kanssa loppuun. Ehkäpä saatte kuvia sitten lopullisestakin tuloksesta 🙂

Aurinkoa viikkoonne!

-Emma / Wasting Lifestyle

Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.