Testissä Keune Care Line Mineral Mousse ja Mineral Hairspray sekä Keune Blend Volum Powder

Lisää Keunea kansalle! Tällä kertaa arvioitavana on Keunen Care Line -sarjan mineraalimuotovaahto ja -lakka sekä Blend-sarjan hiuspuuteri. Haluan heti takertua tuohon muotovaahtoon: olin oikeasti lähes unohtanut niitä olevan olemassa. 90-luvulla käytin vaahtoja enemmän kuin laki sallii, se oli oikeastaan hiuslakan lisäksi ainoa tuntemani muotoilutuote. Mitä tujumpaa kamaa, sen parempi. Latistuneisiin hiuksiin ratkaisu oli aina yhä raskaampien tuotteiden lisääminen. Naistenlehdissäkin näkyi tämän tästä raskaista muotovaahdoista lähmäisiä koppurakiharoita. Viime vuosina vaahdot ovat olleet trendien pohjamudissa, kun aallonharjalla on ratsastaneet kampausnesteet, suola- ja sokerisuihkeet sekä hiuspuuterit.

Lienee aika toivottaa muotovaahdot tervetulleeksi uudelleen trendituotteiden joukkoon, nimittäin aika kauas on kehityksessä tultu sitten Elnett-vaahtojen. Keunen Care Line on nimensä mukaisesti hoitava tuotesarja, joka lupaa ravita ja tasapainottaa hiuspohjaa antaen samalla pitoa ja apua muotoiluun.

keune care lineJotakin mun muotovaahtojen käyttöaktiivisuudesta kertoo se, että en edes muistanut vaahdon laajenevan pullosta ulos tultuaan. Ekalla käyttökerralla _saattoi_ mennä pikkasen ainetta hukkaan… Olin valmistautunut vaahtolähmään sekä käsissä että tukassa, mutta Mineral Mousse paljastuikin varsin kevyeksi tuotteeksi. Ei lähmää lähimaillakaan, ei käsissä eikä hiuksissa, ei koppuratukkaa myöskään.

IMG_0961Mineraalivaahtoa voi surutta lotrata suuriakin määriä ja sitä voi myös kerrostaa ilman, että hiuksista tulee raskaat ja surulliset. En ole kerrostamiselle hirveästi tarvetta löytänyt, koska föönin apurina vaahto tekee yhdelläkin kerralla hiuksista ilmavat ja paksumman oloiset. Hiukset tuntuu mukavan muhkuilta mutta silti kevyiltä. Yksinään vaahdon pito ei koko päiväksi riitä, mutta todella hyvän pohjatyön se tekee. Tuoksukin on hyvä. Oon nuuskinut pulloa ihan riivattuna, mutta mun nenän hajupaletti ei kykene erottamaan mitään yksittäisiä tuoksuja. Mistään. Tarkempinokkainen ihmisyksilö varmaan löytäisi tuoksusta ties mitä kirsikkapuun vuosirenkaita ja lumpeenlehden atomeita, mutta minä tyydyn sanomaan tuoksun olevan makeahko, mutta raikas ja mieto.

Mineraalilakka on jännä tuttavuus. Lakka on tarkoitettu etenkin kampausten teon yhteyteen ja muotoilun avuksi. Näin kevyttä lakkaa mulla ei ole koskaan ollut. Aine tulee pullosta röyhkeällä paineella ja leviää mukavan laajalle, mistä tulee heti mielikuva vahvasta lakasta. Hiuksiin lakka kuitenkin ihmeellisesti sulautuu eikä sellaista kovaa lakkakohtaa jää kuontaloon oikeastaan ollenkaan. Hämmentävää!

IMG_0949Näin kesällä juhlasesongin ollessa kuumimmillaan on tällaiselle lakalle käyttöä, kun juhlavampia kampauksia tulee väkerrettyä. Mineraalilakka pitää tupeeraukset kuosissa ja mahdollistaa hiusten muotoilun (ja uudelleenmuotoilun) lakan suihkuttamisen jälkeenkin, koska aine ei kerry hiuksiin. Niin kevyttä tavaraa tämä kuitenkin on, että kampauksen lopullista “kiinnittämistä” ei tällä lakalla voi hoitaa. Karvakypärää ei tällä tuotteella saa aikaan, mikäli sellainen on jostain syystä hakusessa. Mineraalilakan tuoksu on..öh..viinaisa ja muutenkin aika ikävä, mutta se ei jää hiuksiin vaan häviää oikeastaan kokonaan hetkessä. Plussaa muuten siitä, että lakan suutin ei mene tukkoon!

IMG_0948Tämän kerran testituotteista suosikiksi nousi Keunen Blend -sarjan Volume Powder eli hiuspuuteri. Oon jo aikaisemmin maininnut mun syvästä rakkaudesta tuuheuttaviin tuotteisiin, joten hiuspuutereitakin on tullut kokeiltua useita. Tähän asti olen suosinut spray-versioita, Keunen irtopuuteripurnukka on siis ensimmäinen laatuaan mun kaapissa.

Volume Powder on talkkimaista, todella hienojakoista höttöä, jota sirotellaan hiusten tyveen. Ja se muuten toimii, jumankauta. Etenkin tupeerauksen pohjana tuote on aivan lyömätön. Kumosin puuteria tyveen jakaus jakaukselta, levitin puuteria kevyesti sormenpäillä hieromalla, tupeerasin hieman ja tulos pysyi ihan koko päivän. Toistan: koko päivän. Mahtavaa. Puuteri jättää natisevan fiiliksen hiuksiin ja tuntuu jotenkin turvottavan hiusten tyveä. Helppo ja nopea tyvikohotus ja säästää hiusparkojakin, kun voimakkaaseenkaan kohotukseen ei tarvita puuterin lisäksi kuin ihan kevyt tupeeraus.

keune blend volume powderSiroteltavan puuterin käyttö ei ehkä ole ihan yhtä vaivatonta kuin sprayn, mutta ei se vaikeaakaan ole. Puuteri ei näkynyt mun tummissa hiuksissa valkoisena eikä varissut hiuksista, näistä seikoista ehdottomasti ekstrapisteitä.

Kaikki nämä tuotteet tavallaan täydentävät toisiaan ja sopivat siksi tosi hyvin käytettäväksi yhdessä. Normiarjessa, kun varsinaisten kampausten väkertämiseen ei ole aikaa eikä energiaa, Mineral Mousse ja Volume Powder toimivat oivasti pikapiristäjinä. Mineral Hairsprayllekin on paikka mun hiustuotevalikoimassa, joskaan se ei sovi tämän kuontalon taltuttamiseen ihan kaikissa tilanteissa.

-Emma / Wasting Lifestyle

Tuotteiden hinnat Bombónissa: mousse 17 €, lakka 21 €, hiuspuuteri 21 €. Tuotteet saatu Bombónista arvioitavaksi. Mielipiteet ovat rehellisiä ja omiani. 

Tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.